You are currently viewing Esküvőre ruha vendégként

Esküvőre ruha vendégként

Esküvőre ruha vendégként

Milyen ruhát kell viselni egy esküvőre vendégként? Nemrégiben meghívást kaptál egy közelgő esküvőre? Mivel ezek olyan ritka eseménynek számítanak az életünkben, nem mindig egyértelmű, hogy mit vegyünk fel.

Ötleteket adunk, hogy mit vegyél fel női vendégként egy esküvőre, hogy beilleszkedj, kényelmesen érezd magad, és felhőtlenül élvezd az eseményt.

Ha van, kövesd az előírt viseletet

Nyári esküvőre ruha vendégként
 

Amikor esküvőre kapsz meghívót, előfordulhat, hogy előírják az elvárt öltözéket (dress code, dresszkód) is. Ez gyakran előfordul, ha az esküvőt hivatalos helyen rendezik meg, vagy ha a menyasszony azt szeretné, hogy az esküvőnek legyen egy témája.

Az esküvő helyszíne is adhat némi támpontot arra vonatkozóan, hogy mit érdemes viselni az esküvőre. Például egy tóparti vagy szabadtéri esküvőre valószínűleg mást fogsz felvenni, mint egy előkelő bálteremben tartott esti ünnepségre.

Ha a meghívón nem szerepel öltözködési szabályzat, akkor az alábbi általános esküvői öltözet előírásokat érdemes betartani.

ESKÜVŐI FORMASÁGOK

Alkalmi ruha esküvőre

Mivel az esküvők nagyon különleges események, és gyakran templomban zajlanak, az öltözék kiválasztásakor figyelembe kell venni a formalitás és a tisztelet bizonyos szintjét.

Ha a szertartásra templomban kerül sor, akkor a vállakat érdemes eltakarni. Ez nem jelenti azt, hogy nem viselhetsz pánt nélküli vagy formabontó ruhát, csak viselj a szertartás alatt pl. egy kendőt vagy sálat.

RUHÁK SZÍNEI

kék esküvői ruha Budapest

Biztos kíváncsi vagy, milyen színeket viselhetsz egy esküvőn, és milyen színeket kell kerülnöd. Az esküvő egy örömteli esemény, ezt mindenképpen tükrözd a színekkel, amit viselsz.

Mivel sokan hajlamosak vagyunk legtöbbször semleges színeket viselni (bézs, khaki, fekete, tengerész, szürke), gondolj az esküvőre úgy, mint egy olyan alkalomra, amikor játszhatsz egy kicsit a színekkel! 

Van kedvenc színed? Vegyél fel egy olyan ruhát, ami ebben az árnyalatban pompázik. A virágminták szintén nagyszerű módjai annak, hogy bekapcsolódj a különleges esemény életérzésébe.

Délutáni esküvőkre válassz pasztellszíneket vagy élénk színeket, míg esti esküvőkre a sötétebb árnyalatok is remekül megállják a helyüket.

Csak két szín van, amit mindenképpen kerülni kell, ha esküvőre öltözködsz: a fehér és a fekete. Ne viselj fehéret, mert a menyasszony valószínűleg fehéret fog viselni, és nyilván szeretne egyedül lenni ezzel. Ha konkurálsz vele egy fehér ruhával, az illetlenség – ez az ő különleges napja, hagyd meg neki ezt a kiváltságot!

A feketét azért is kerüld el feltétlenül, mert a feketét leggyakrabban temetésekre tartják fenn. Mint már említettem, ez a szabály változhat. Az első az lehet, ha a menyasszony tematikus esküvőt tart, és azt kéri, hogy a vendégei feketét viseljenek. A második, ha esti vagy fekete-nyakkendős esküvőről van szó, akkor zöld utat kap a fekete öltözék a hölgyeknél is.

AZ ESKÜVŐI ÖLTÖZÉK STÍLUSA

szabadtéri esküvői ruha

A midi és maxi ruhákat viselik a leggyakrabban esküvőkön. Azonban viselhetsz nadrágkosztümöt vagy szoknyás öltözéket is, ha elég elegáns az alkalomhoz.

MIDI ÉS MAXI RUHÁK

alkalmi ruha esküvőre örömanyának

A hosszabb ruhák kiváló választásnak bizonyulnak az esküvőkre. A teahosszúságú ruháknak is nevezett midi ruhák térd alá érnek és a vádli közepéig érnek, míg a maxi ruhák olyan hosszú ruhák, amelyek a bokáig vagy a padlóig is leérnek.

A midi és maxi ruhák között koktélruhák, a-vonalú ruhák, ingruhák is találhatók. Keresd az érdekes részleteket és textúrákat, például a virágmintákat, pomponokat, bojtokat, bevágott fazonokat, vagy akár a masnikat és fodrokat.

Gondold át a cipőválasztást

alkalmi ruha esküvőre plus size

A kényelem fontos, különösen, ha azt tervezed, hogy a táncparketten is megfordulsz. Ha tudod, hogy az esküvőn hosszabb séta is lesz egy adott pontból a másikba, kényelmes, lapos cipőt válassz, amibe gyorsan bele-bele lehet bújni, jó ötlet tartalékot vinni.

Ha az esküvő a szabadban (pl. füvön) is zajlik, azt javasoljuk, hogy olyan cipőt vagy magassarkút viselj, amelynek vastagabb a talpa, így nem fogsz elsüllyedni járás közben.

Szóval tájékozódj előre, és ne érezd úgy, hogy zavarod a párt vagy a szervezőket azzal, hogy ilyen kérdéseket teszel fel, mert azt akarják, hogy te is jól érezd magad.

Kiegészítők a ruhádhoz

Plus size alkalmi ruha webshop

A ruha csak egy eleme a nagyszerű esküvői vendégöltözetnek. A szép ruha vagy öltöny kiválasztása mellett a kiegészítőknek is megvan a hatalmuk, hogy teljesen feldobják a megjelenésedet.

Az ékszerek teszik teljessé az öltözéket. Lehet egy gyönyörű ruhád, de ha megtalálod a tökéletes fülbevalót vagy nyakláncot, ami kiegészíti a ruhádat, az megkoronázza a megjelenésedet.

Érezd magad jól abban, amit felveszel

Csipke alkalmi ruha moletteknek

Hiába a drága ruha és a sok kiegészítő, ha nem kényelmes, ha feszengsz, ha várod, hogy mikor veheted le, akkor sajnos nem jó esküvői ruhát választottál.

Az első számú kulcs ahhoz, hogy a legjobban nézz ki és érezd magad, hogy biztos legyél benne, hogy a ruhadarabok illeszkedése tökéletes. Ha az illeszkedés nem megfelelő, az hatással lehet az önbizalmadra.

Ha sűrű az esküvői szezon, nem biztos, hogy anyagilag megoldható, hogy minden esküvőre új ruhába fektess be. Ezért az átgondolt kiegészítők mellett azt javasoljuk, hogy a már meglévő darabokat variáld egy kicsit, hogy megváltoztasd a megjelenésüket.

Nézz körül a Sylverro webáruházban és rendeld meg a neked tetsző darabot, vagy gyere be valamelyik üzletünkbe, és próbáld fel!

Emlékeztető, hogy mire figyelj esküvői vendégként

esküvői kiegészítők budapest

Ha az esküvőre ruhát keresel vendégként, az alábbiakat ajánljuk szem előtt tartani:

1. Vedd figyelembe az öltözködési szabályokat.
2. Öltözz a helyszínnek megfelelő stílusban!
3. Ne feledkezz meg a színekről!
4. Tájékozódj a várható időjárásról
5. Ha teheted, öltözz rétegesen!
6. Tartsd szem előtt az esküvő időpontját (napszak)!
7. Ne vegyél fel fehéret vagy feketét!
8. Ne viselj farmert!
9. Ne legyél túl merész, nem te vagy a főszereplő!
10. Gondoskodj kombinációs lehetőségekről (pl. templom, időjárás)!
11. Bújj csinos, de kényelmes cipőbe!
12. A meglepetések elkerülése végett beszéljétek meg a barátokkal a ruhátokat!

Vélemény, hozzászólás?