You are currently viewing Mit ne viselj molettként

Mit ne viselj molettként

Már sokat beszéltünk arról, hogy milyen ruhákat ajánlunk, ha teltebb alkatú vagy, most arról írunk, mit nem érdemes viselned, ha az átlagosnál ducibb vagy.

Molett alkattal fontos, hogy olyan ruhákat válassz, amelyek kedveznek az alakodnak. A telt alkatod miatt bizonyos vonalak és stílusok jobban állnak neked, mint mások. Lényeges, hogy felhívd a figyelmet az előnyeidre, és eltereld a figyelmet mindarról, amit nem szeretnél, hogy mások észrevegyenek. 

Általában a legjobb adottságok a telt keblek és a telt csípő szokott lenni. Az is könnyen előfordulhat, hogy a csípődhöz képest vékonyabb a derekad, ha homokóra alakod van. Ha ilyen vagy, fontos, hogy kiemeld azokat az előnyeidet, amelyekre büszke vagy.

előnyös ruhák moletteknek

Sok telt nő érez némi bűntudatot a szélesebb csípő, a petyhüdt karok vagy a vastagabb combok és lábak miatt. Ezért a legelőnyösebb ruháknak képesnek kell lenniük arra, hogy ezeket elrejtsék.

Bő és formátlan ruházat

A nők gyakori tévhite, hogy a bő ruháktól karcsúbbnak tűnnek. Az igazság viszont az, hogy a bő, formátlan ruhák valójában csak elrejtik a testet. Molett nőként olyan ruhákat viselhetsz és kell viselned, amelyek megmutatják az alakodat! 

Amennyire csak lehetséges, olyan ruhákat viselj és vásárolj, amelyek illeszkednek a tested formájához – nem összekeverendő a szuper szűk ruhákkal, itt van az arany középút. A kulcs az, hogy olyan ruhákat találj, amelyek megmutatják, hogy te vagy a ruhák alatt, és „ne bújj a ruhák mögé”. Ez nem csak abban segít, hogy értékeld és elfogadd a tested, de sokkal hízelgőbb is.

Karcsúsító ruha moletteknek

Hegyes orrú cipő

Ez gyakran olyan trend, amelyet sok nő kedvel korcsoporttól és testalkattól függetlenül. Való igaz, hogy a hegyes orrú cipő hatékonyan hosszabbítja meg a lábadat, és magasabbnak is tűnhetsz tőle. A helyzet azonban az, hogy ha telt alakkal rendelkezel, különösen, ha vastagabb lábad és bokád van, a hegyes orrú cipőben könnyen egyensúlytalannak tűnhetsz.

Ehelyett válassz inkább lekerekített orrú cipőt. Az ilyen formájú cipők a vastagabb vádlival és bokával rendelkező hölgyeken sokkal jobban összhangban vannak a testtel, mint a hegyes orrú cipő.

Az alakodhoz nem illő ruhák

Nőként különböző testalkatúak vagyunk, és ha molettebbek vagyunk az átlagosnál, számunkra kifejezetten fontos, hogy olyan ruhákat viseljünk, amelyek illenek az egyedi testalkatunkhoz. 

A plus size kifejezés nem is írja le pontosan a tényleges testalkatunkat. Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen a testalkatod, akkor itt az ideje, hogy méretet vegyél és kapcsolatba kerülj a testeddel. Ha jól ismered az alkatodat, sokkal könnyebbé válik az öltözködésed! Mindenekelőtt mindig olyan ruhadarabokra összpontosíts, amelyek körülölelik azt a természetes alakot, amivel rendelkezel.

Fontos megjegyezni, hogy az 5 leggyakoribb testalkat a relatív méreteken alapul. Például ahhoz, hogy homokóra alakú legyen a testalkatod, nem jelenti azt, hogy a derekadnak 60 cm-esnek kell lennie. Ez inkább csak azt jelenti, hogy a saját csípődhöz képest a derekad kerülete legalább 25%-kal kisebb. Tehát te is lehetsz homokóra alkatú még akkor is, ha telt vagy! Valójában sok nő homokóra alkatú, aki magát ducinak gondolja.

De ez fordítva is igaz: legyél tisztában az adottságaiddal, és nézz szembe a helyzettel ahhoz, hogy igazán előnyösen tudj öltözködni és megjelenni bárhol!

Nem kell csak feketét felvenni

színes ruha moletteknek

Bár igaz, hogy a fekete vitathatatlanul karcsúsít, a molett nőknek nem szabad azt gondolniuk, hogy a fekete az egyetlen választás a számukra. Régi szabály volt régebben a telt nők számára, hogy kerülni kell az élénk és világos színű ruhákat. Ez a szabály ma már nem igaz.

Igaz ugyan, hogy a világos és élénk színek felhívják a figyelmet arra a testrészre, amelyen viseled őket, de ez nem rossz dolog. Sőt, ez egy nagyszerű stilisztikai trükk lehet az öltözködésben, hogy kiemeljük az alkatunk előnyös részeit. 

Tehát ökölszabály, amit szem előtt kell tartanod, amikor merészebb színeket viselsz, hogy a test azon részén viseld őket, ahová a legnagyobb figyelmet szeretnéd irányítani.

A kis méretű minták nem előnyösek

A teltkarcsú nők számára általában a legjobb, ha kerülik az apró, kis méretű mintákat. Ezekkel ugyanis az a probléma, hogy néha elveszettnek tűnhetnek egy nagyobb testen. Ehelyett érdemes olyan ruhákat felvenni, amelyek nagyobb mintákkal rendelkeznek, és amelyek méretükben a testhez jobban illeszkednek, hogy tényleg jobban illeszkedjenek az adott alkathoz.

nagy mintás ruha moletteknek

Hiányzik a derék megfelelő hangsúlyozása

Sok duci nő hajlamos olyan ruhákat vagy felsőket választani, amelyeknek nincs határozott dereka. Még ha valaki molettebb alkatú is, akkor is fontos, hogy a derék meghatározó legyen. Ennek egyik legjobb módja az öv viselése.

Az öv az egyik leginkább alulértékelt kiegészítő a molett divatban. Nemcsak szórakoztató kiegészítő, amellyel feldobhatod a ruhád, hanem igazán remekül rögzíti a derekadat, és a homokóra alak látszatát kelti (vagy kiemeli azt). 

Az övek nem csak az arányos testalkat kialakításában segítenek, de miután a derekat hangsúlyozzák, karcsúsító hatást is biztosítanak. Az övek szinte bármilyen ruhához hordhatók. Molett nőként az öv használata szinte elengedhetetlen trükk a stílusarzenálodban.

trendi ruha webshop

Túl kis táska

A kézitáskák méretének kiválasztásakor hasonlóan körültekintőnek kell lennünk, mint a ruhánkon lévő minták esetében, vagyis a testünk adottságaihoz kell igazítanunk. Az apró, túl kis méretű kézitáskák időnként divatba jönnek, de elveszhetnek mellettünk. Ehelyett a közepes méretű táskák jobban illenek a telt alakhoz, ilyet válasszunk inkább, és ami megy a ruhánk színéhez.

menő ruha üzletek
A felíratkozást nem tudtuk menteni. Kérünk, próbáld meg újra.
Sikeresen feliratkoztál a hírlevélre.

Hírlevél

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesíthessünk az újdonságokról, akciókról, és megkapd a legújabb cikkeket.

Íratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az újdonságokról!

This Post Has One Comment

Vélemény, hozzászólás?